Extracorporeal Shock Wave Therapy - ESWT

Het is een behandeling waarbij geluidsgolven, dus schokgolven, worden gebruikt om het natuurlijke genezingsproces in overbelaste of verkalkende pezen op gang te brengen en te versterken. De behandeling levert goede resultaten bij chronische pees- en peesaanhechtingsproblemen die onvoldoende reageren op fysiotherapie en rust.

Bij de ESWT maakt de fysiotherapeut gebruik van een apparaat dat zeer gericht hoogenergetische schokgolven maakt. Tijdens de behandeling plaatst de therapeut de kop van het apparaat met een beetje geleidingsgel op het pijnlijke gebied (soms gebeurt dit echogeleid om zo de locatie goed te kunnen bepalen). Vervolgens geeft het apparaat korte energie-impulsen af. De meeste mensen ervaren de impulsen als korte pijnlijke schokgolven.

Bijwerkingen, risico’s en complicaties

Schokgolftherapie is een veilige en wereldwijd toegepaste behandelmethode. U kunt lichte pijn hebben, maar andere bijwerkingen komen nauwelijks voor. Soms voelt het behandelde gebied de eerste uren nog wat pijnlijk of verdoofd aan. Heel soms ontstaat een kleine bloeduitstorting, zwelling of irritatie van de huid in het behandelgebied. Heel soms kan er een tijdelijke uitval van zenuwen voorkomen.

U komt niet in aanmerking voor de schokgolftherapie als u:

  • zwanger bent
  • een stollingsziekte heeft
  • bloedverdunners gebruik

 

U bent in goede handen bij ons team!

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of doorverwijzing van uw specialist gekregen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.