Orthopedisch chirurg

Een Orthopedisch chirurg, helpt u om weer gemakkelijker te kunnen bewegen en klachten als pijn te verminderen. Een orthopedisch chirug stelt een behandelplan op, om de beste zorg voor u als patiënt te kunnen bieden. Een behandeling van de klacht kan bestaan uit advies, fysiotherapie, medicijnen en of een operatie. 

Orthopedie is gericht op aandoeningen van het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam bestaat uit alle botten, spieren, banden, pezen en gewrichten, hierdoor is de orthopedie een zeer breed vakgebied. Daardoor kan men ook met veel verschillende klachten bij de polikliniek orthopedie terecht komen, denk aan bijvoorbeeld aan klachten van uw schouder, knie of heup. 

Het behandelplan welke wordt opgesteld door een orthopedisch chirurg en eventueel een aanvullende specialist is gericht op twee belangrijke zaken, namelijk:

  • Pijn vermindering: als u minder pijn heeft, beweegt u beter en zal u ook meer bewegen
  • Verbeteren of herstel van de mobiliteit: Door oefentherapie te doen leert u weer om op de juiste manier te bewegen. Tijdens en na het hele behandeltraject werkt een orthopedisch chirurg indien nodig samen met andere specialisten en behandelaars. Denk daarbij aan een fysiotherapeut die u kan helpen met revalideren na een knieoperatie of aan een sportarts die preventief aan de slag gaat om blessures te voorkomen.
Welke behandeling of traject er ook gaat plaatsvinden aan de hand van uw (pijn-)klachten, de orthopedisch chirurg en eventueel aanvullende specialisten kijken altijd goed naar uw situatie en welke behandeling het beste voor u is.