Ondersteuning sportarts

Er kan in veel verschillende gevallen beroep worden gedaan op de ondersteuning van een sportarts. Een sportarts is de expert op het gebied van lichamelijke belasting en belastbaarheid. Dit gaat vaak in combinatie met sport en bewegen.
Het is niet altijd zo dat een sportarts alleen ondersteuning bied aan sporters. Een sportarts houd zich bezig met lichamelijke belasting en belastbaarheid, dat betekent dus niet dat alleen sporters daar last van kunnen krijgen. U kunt hier ook als niet- sporter last van hebben.

Het kan dus zijn dat u als topsporter, of als vrijetijd ’s sporter of juist helemaal geen sporter de ondersteuning van een sportarts nodig bent.

Het sportgeneeskundig aanbod.


Het sportgeneeskundige aanbod is erg breed, hierbij kunt u denken aan:

  • Onderzoek bij inspanningsgebonden klachten.
  • Onderzoek en advies bij blessures.
  • Verplichte sportkeuring. (dit is vaak voor een sportopleiding of sportbond)
  • Preventieve sportmedische onderzoeken. (bij dit onderzoek wordt een inspanningstest verricht, waaraan ook de conditie kan worden bepaald.)
  • Reactivering na bijvoorbeeld een operatie of begeleiding bij chronische vermoeidheid, na een lange periode niet sporten.
  • Topsport en sport begeleidingstaken.

De sportarts heeft een nauwe samenwerking met de orthopeed, cardioloog en andere specialisten en paramedici.  Dit zorgt er voor dat een onderzoek in goede banen wordt geleid.

Een afspraak maken met de sportarts?


Als u een afspraak wilt maken met de sportarts kan dat op verschillende manieren. U kunt namelijk worden door verwezen door de huisarts of specialist. Een onderzoek en advies bij blessures, klachten van het bewegingsapparaat of een onderzoek bij inspanningsgebonden klachten vallen onder de basiszorgverzekering. Het is erg belangrijk dat u bij klachten een verwijsbrief regelt via de huisarts of specialist. U krijgt dan een oproep voor een afspraak.

Preventieve sportmedische onderzoeken en sportkeuringen met of zonder klachten vallen onder de aanvullende zorgverzekeringen. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden een keuring (gedeeltelijk). U kunt hiervoor zelf een afspraak maken.
Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? U kunt telefonisch of via de mail contact opnemen met de polikliniek Sportgeneeskunde en Revalidatie.

 

 

U bent in goede handen bij ons team!

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of doorverwijzing van uw specialist gekregen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.