Rapid Recovery methode

Het orthopedisch centrum Vechtdal (OCV) biedt haar cliënten de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg. Om deze reden heeft het OCV ervoor gekozen om cliënten die een gewrichtsprothese nodig zijn te behandelen volgens de Rapid Recovery methode. Een team van specialisten werkt er samen met u gericht aan dat u zo snel mogelijk weer op de been bent.

Bij Rapid Recovery staan kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid , maar ook een actieve deelname en eigen verantwoordelijkheid van de patiënt centraal. U gaat pas naar huis als dat verantwoord en veilig is. Thuis werkt u verder aan uw herstel. Soms is het nodig om tijdelijk naar een revalidatieafdeling te gaan alvorens u kunt terugkeren naar uw eigen woonomgeving.

Zie ook revalidatiezorg

Om bovenstaande te bereiken gaat Rapid Recovery uit van de filosofie dat de impact die de ingreep op uw lichaam en geest heeft, zoveel mogelijk geminimaliseerd moet worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door u goed voor te bereiden op wat u tijdens en na de ingreep te wachten staat en een snelle start van de mobilisatie, met zo min mogelijk pijn, direct na de operatie. Met name deze snelle mobilisatie blijkt voor een beter en sneller herstel te zorgen.

Zie ook knieprothese

 

 

U bent in goede handen bij ons team!

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of doorverwijzing van uw specialist gekregen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.