Aandoening aan bewegingsapparaat

Een aandoening aan het bewegingsapparaat is één van de meest voorkomende beroepsziekten in Nederland. Dit is meestal het gevolg van lichamelijke zware beroepen. Een aandoening aan het bewegingsapparaat zijn alle aandoeningen die de houding en/of de beweging van het lichaam negatief beïnvloeden. Dit kan een lichamelijke handicap tot gevolg hebben.

Het bewegingsapparaat is het geheel van botten, gewrichten, pezen, spieren en motorische zenuwen die zorgen voor de lichaamshouding en beweging. Het bewegingsapparaat is uw motoriek.

De meeste mensen nemen al gauw de verkeerde houding aan, dit kan uiteindelijk klachten veroorzaken en uitgroeien tot een aandoening waar u misschien wel blijvend last van zult hebben. Uw lichaamshouding is daarom ook erg belangrijk!

Lichaamshouding

Uw lichaamshouding is erg belangrijk. U kunt veel pijn vermijden door een goede lichaamshouding aan te nemen. U kunt uw zelf trainen om de correcte houding aan te nemen waardoor u van zelf tijdens het stilstaan, wandelen en zitten de juiste houding aan neemt.

De houding die u aanneemt is erg belangrijk, hou we zitten, stilstaan of lopen heeft een grote invloed op de werking van uw lichaam. Bij een niet correcte houding kunt u uw schouders, wervelkolom en knieën verkeerd belasten. Dit kan leiden tot veel pijn. Een goede houding kan dit verhelpen of voorkomen.

Wat kunt u zelf doen tegen een aandoening aan het bewegingsapparaat?


het is belangrijk dat u zorgt voor een goede nachtrust. Wanneer u te weinig of slecht slaapt, wordt u moe en verdraagt u daardoor ook minder pijn. De pijnklachten kunnen nog erger worden waardoor u ook weer slechter slaapt. Het helpt als u een comfortabel en goed matras hebt waar u lekker op ligt.

Ook is het belangrijk om lekker in beweging te blijven. Het is goed om een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Wat ook invloed heeft op uw bewegingsapparaat is uw leefstijl. Streef naar een gezonde leefstijl. Gezonde/ goede voeding en een gezond gewicht dragen hieraan bij.

 

 

U bent in goede handen bij ons team!

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of doorverwijzing van uw specialist gekregen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.