Aandachtsgebieden orthopedie

Het Orthopedisch Centrum Vechtdal oftewel OCV is een onderdeel van de Saxenburgh Groep waar we werken aan het voorkomen en behandelen van klachten en aandoeningen van het bewegingsapparaat.

We streven ernaar om de patiënt op een gastvrije, persoonlijke en professionele manier te behandelen in een omgeving waar de kwaliteit van zorg en preventie de belangrijkste speerpunten zijn.

Naast het behandelen van veel voorkomende aandoeningen heeft iedere orthopedische chirurg één of meerdere aandachtsgebieden ontwikkeld om u de meest optimale zorg te bieden volgens de nieuwste inzichten.

De aandachtsgebieden van OCV

De aandachtsgebieden van OCV zijn:

  • De voet/ enkel
  • De schouders
  • De hand/ pols/elleboog
  • De heup
  • Die knie

Binnen deze aandachtsgebieden vallen weer verschillende aandoeningen die OCV behandeld en kijkt waar de pijn vandaan komt en hoe dit is ontstaan.

OCV houdt zich bezig met alles wat draait om afwijkingen en pijnklachten van het steun- en bewegingsapparaat. Elke orthopedisch chirurg die werkzaam is bij OCV heeft zich gespecialiseerd in verschillende subspecialisaties. Hierdoor hebben wij veel ervaring in een breedscala aan aandoeningen en klachten binnen orthopedie.

Daarnaast vinden wij het zeer belangrijk om de nieuwste behandelmethoden en inzichten binnen orthopedie toe te passen.

Aandoening aan bewegingsapparaat

Een aandoening aan het bewegingsapparaat is één van de meest voorkomende beroepsziekten in Nederland. Dit is meestal het gevolg van lichamelijke zware beroepen. Een aandoening aan het bewegingsapparaat zijn alle aandoeningen die de houding en/of de beweging van het lichaam negatief beïnvloeden. Dit kan een lichamelijke handicap tot gevolg hebben.

Het bewegingsapparaat is het geheel van botten, gewrichten, pezen, spieren en motorische zenuwen die zorgen voor de lichaamshouding en beweging. Het bewegingsapparaat is uw motoriek.

De meeste mensen nemen al gauw de verkeerde houding aan, dit kan uiteindelijk klachten veroorzaken en uitgroeien tot een aandoening waar u misschien wel blijvend last van zult hebben. Uw lichaamshouding is daarom ook erg belangrijk!

 

 

U bent in goede handen bij ons team!

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of doorverwijzing van uw specialist gekregen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.