10 februari 2022

SMC Hardenberg kan alle ok’s weer gebruiken en hoopt snelle slag te maken met reguliere én inhaal-zorg

Het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg kan sinds maandag weer de volledige ok-capaciteit gebruiken. Dat kan als gevolg van de verminderde toestroom van covidpatiënten. Het ziekenhuis hoopt in de komende weken een slag te kunnen maken voor wat betreft de reguliere én inhaal-zorg. 
Een tijdlang konden niet alle vier operatiekamers in het nieuwe ziekenhuis van Hardenberg worden gebruikt doordat het als gevolg van de coronapandemie alle hens aan dek was. Het aantal covidpatiënten is nu behoorlijk geslonken, tot - de stand van zaken dinsdagmiddag - een handvol op de verpleegafdeling en twee á drie patiënten op de intensive care. Daarmee volgt het ziekenhuis het landelijke beeld.
Alle operatiekamers van het algemene ziekenhuis konden daarom sinds maandag weer in gebruik worden genomen. Hoewel dat er in aantal minder zijn dan bijvoorbeeld de grotere ziekenhuizen in Zwolle en Twente, kan het SMC wel degelijk een bijdrage leveren in het wegwerken van de inhaalzorg in de regio. Zorg die een tijd lang vanwege de personele druk als gevolg van corona op een laag pitje heeft gestaan. ,,Dat betekent een inhaalslag voor wat betreft operaties aan de galblaas, blindedarm, ogen, huid, en bijvoorbeeld keel, neus en oren. Eveneens geldt het voor orthopedische ingrepen’’, zegt Gijs van Kempen, internist-nefroloog en tevens lid van de medische staf. 
 
U bent in goede handen bij ons team!

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of doorverwijzing van uw specialist gekregen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.